NÉZZ KÖRÜL!

VIRTUÁLIS TÚRA A SALGÓTARJÁNI ÚTI ZSIDÓ TEMETŐBEN

INFO

A szinte teljesen elfeledett Salgótarjáni úti temető rendkívüli építészeti emlékeket rejt, amelyek a korabeli kultúra és hitélet jeles alakjairól, a zsidó közösség szokásairól mesélnek. Ahogyan dr. Schweitzer József (nyugalmazott országos főrabbi) írta korábban egy, a temetőt bemutató könyv bevezetőjében, “ez a hely az egykori magyar zsidóság megtestesítője, egy sírkövekből álló múzeum”. A Nézz körül! segítségével a látogató most a két világháború közötti történelmi korszaknak a lenyomtatát ismerheti meg, a temető egy-egy fontos részletének kiemelésével, a hozzájuk kapcsolodó történetek felfedezesével.A temetőről itt találhat több információt.

KAPCSOLAT

Cím:
1087 Budapest, Salgótarjáni utca 6

Nyitva tartás:H-P: 10-15
Szo: Zárva
V: 8-15
Telefonszám: +36/30-325-3750 

Megközelíthetőség:
A Keleti Pályaudvarról a  Közvágóhíd irányába közlekedő 24-es villamossal a Magdolna utcáig utazva közelíthető meg a temető. Innen vagy rövid sétával vagy a Sörgyár felé tartó, 37-es villamossal egy megállót megtéve érkezünk a temető kapujához. Belépő nincs. Amennyiben személyes látogatást tervez, mindenképp próbálja ki a temetőt játékos, ismeretterjesztő módon bemutató Android alkalmazásunkat, a Zonert.áltásA Keleti Pályaudvarról a  Közvágóhíd irányába közlekedő 24-es villamossal a Magdolna utcáig utazva közelíthető meg a temető. Innen vagy rövid sétával vagy a Sörgyár felé tartó, 37-es villamossal egy megállót megtéve érkezünk a temető kapujához. Belépő nincs. Amennyiben személyes látogatást tervez, mindenképp próbálja ki a temetőt játékos, ismeretterjesztő módon bemutató Android alkalmazásunkat, a Zonert.

NÉVJEGY

Programozás: Gyarmati Maria
Fotók: Gyarmati Maria & Gyarmati László
Tartalom: Majsai Réka & Sárközi Zsolt & Juhász D. Szvetlana
Szakértők: Toronyi Zsuzsa & Klein Rudolf
Koncepció: Ruttkay Zsófia
Külön köszönet: Hüttl Sarolta

SÚGÓ

Navigáció 

A bal oldali egér gombot nyomva tartva az egér mozgatásával nézelődhet a panoráma képeken. Az egér görgetőjével aktiválhatja a zoom funckiót.
Képernyő alján látható nyilakkal is irányíthatja a nézési irányt.
Nagyítás- kicsinyítés
A következő helyszínre a talaj síkjára helyezet nyilakkal léphet, de a képernyő alján látható
fényképekre kattintva is azonnal az adott síremlékhez ér.
Information
archív fotók
archív dokumentumok
információ az elhunytról
információ a sírról
a sír részletei
Figyelem: Nem minden sírhoz tartozik kiegészítő információ.